»
»
»
   


 

 
 
 

KONTAKT

—————————————
IMK "14. oktobar" a.d.
Država:
Srbija
Grad:
37000 Kruševac
Adresa:
Jasički put 2
tel:
+381 37 428-539
E-mail:

office@14-oktobar.co.rs

 

SERTIFIKATI - SISTEM KVALITETA

.

Upravljanje kvalitetom u poslovnom sistemu IMK „14.oktobar“ a.d. iz Kruševca ima višedecenijsku tradiciju. Naša kompanija ima uređen i dokumentovan sistem kvaliteta čije postojanje datira s kraja šezdesetih godina prošlog veka. Krajem prošlog veka sistem je usklađen sa zahtevima serije standarda JUS ISO 9000, a 1999. godine izvršena je prva provera i ocenjivanje sistema kvaliteta u skladu sa zahtevima standarda.

U cilju ostvarivanja poslovne politike i zadržavanja i poboljšanja tržišne pozicije, izvršena je nadogradnja već postojećeg i dobro organizovanog Sistem menadžmenta kvalitetom uvođenjem još jedanog sistema, odnosno Sistema upravljanja zaštitom životne sredine – EMS u skladu sa  standardom SRPS ISO 14001:2005. Oni zajedno,  SRPS ISO 9001:2008 i SRPS ISO 14001:2005 čine Integrisani sistem menadžmenta. Međutim, najvažnije je da se utvrdi značenje pojma „integrisani sistem menadžmenta“. Šta se integriše, koje se komponente spajaju i šta se tim spajanjem dobija. Odgovor na ovo pitanje je jednostavan – integrišu se zahtevi koji se postavljaju pred organizaciju i koji potiču ne iz standarda, već pre svega iz života, iz potrebe da preduzeće opstane na tržištu i da se dalje razvija na korist svih interesnih strana. Tako integrisani zahtevi postaju ulazna specifikacija za uređenje poslovnog ambijenta i prostora, koji onda može da prođe bilo koje ocenjivanje i bilo koju inspekciju.Osnovni cilj uvođenja Integrisanog sistema menadžmenta je podizanje kvaliteta usluga i ukupnog rada i delovanja IMK „14.oktobar“ a.d. Kruševac.             

26. i 27.09.2013 na osnovu izvršenog reocenjivanja, odnosno resertifikacije sistema menadžmenta kvalitetom u kompletnom poslovnom sistemu IMK “14.oktobar” a.d.- u restrukturiranju, od strane ovlašćenih institucija  YUQS-a  i  IQNet-a, izvršeno je produženje sertifikata. Sertifikacija važi do oktobra 2016. godine.

Provera i ocenjivanje Sistema upravljanja zaštitom životne sredine od strane ovlašćenih institucija  YUQS-a  i  IQNet-a, održana je oktobra 2012. godine, kada su dobijeni sertifikati kojima se potvrđuje da je Sistem upravljanja zaštitom životne sredine, koji je uspostavio i primenjuje IMK “14.oktobar” a.d. u saglasnosti sa međunarodnim standardom  SRPS ISO 14001:2005. Sertifikacija važi do oktobra 2015. godine.

IMK “14.oktobar” a.d. Kruševac, poseduje akreditovanu Laboratoriju za ispitivanje materijala i proizvoda. Na osnovu izvršene provere i ocenjivanja ovlašćene institucije “ATS”, 2011. godine je dobijen sertifikat o akreditaciji kojim se potvrđuje da Laboratorija za ispitivanje materijala i proizvoda radi u skladu sa zahtevima iz serije standarda SRPS ISO/IEC 17025-2006 za mehanička i hemijska ispitivanja materijala (metala i nemetala) i zavarenih spojeva sa i bez razaranja. Akreditacija važi do jula 2015. godine.

 

Highslide JS

 

 

REDAKCIJA

—————————————

IMK 14
istraživanje i razvo
j
više ››

 

FOTO GALERIJA

—————————————

više ››
       
Korisni linkovi
Press Pratite nas
—————————————
————————————— —————————————
Redakcija 14-oktobar
Grad Kruševac
Vesti - Kruševac
 
 

IMK "14. oktobar" a.d.
Jasički put 2
37000 Kruševac
037/428-539
E-mail:

press@14-oktobar.co.rs

 
Facebook
Twiter
Google+
YouTube
 
 
® 14 oktobar All Rights Reserved